ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Gezond & Zeker

Gezond & Zeker is een landelijk initiatief. ZorgpleinNoord coördineert Gezond & Zeker voor regio’s Drenthe, Friesland en Groningen. Gezond & Zeker ondersteunt ergocoaches, veiligheidscoaches, arbo-coördinatoren en P&O-medewerkers die betrokken zijn bij de preventie van fysieke belasting en agressie middels brochures met handige tips en richtlijnen en trainingen. Jaarlijks organiseert Gezond & Zeker kennisdagen voor ergocoaches, agressiecoaches en managers. Klik hier voor het programma van de kennisdag 2017.


ZorgpleinNoord organiseert activiteiten rondom twee thema’s:


1. Agressie/Veiligheid

Een veilige werkplek is een noodzakelijke voorwaarde om gezond en gemotiveerd aan het werk te gaan. Regelmatig blootstaan aan agressie en intimidatie kan de gezondheid van uw werknemers ernstig beïnvloeden. In het kader van duurzame inzetbaarheid wordt daarom aandacht aan dit thema besteed.

Wat kun jij leren over agressie in de zorg?


2. Fysieke belasting

Fysieke (over)belasting is een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en op den duur zelfs arbeidsongeschiktheid. De ergocoach speelt een belangrijke rol bij het voor het verminderen van fysieke belasting op de werkvloer.

ZorgpleinNoord ondersteunt ergocoaches met informatie en advies. Daarnaast organiseert ZorgpleinNoord regelmatig trainingen voor ergocoaches (zie hieronder).


Informatiefolders

Op de website van Gezond & Zeker vindt u diverse folders:


De informatiefolders voor ergocoaches zijn ook op te vragen bij ZorgpleinNoord via Wendy Koolhaas, Projectleider.


Trainingen voor ergocoaches en agressiecoaches

ZorgpleinNoord organiseert diverse trainingen voor ergocoaches.


Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Wendy Koolhaas, projectcoördinator duurzame inzetbaarheid, tel: 050 5757470 of e-mail: w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl

Advies en ledenvoordeel