ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Femke Wolthuis en Guido de Valk

Femke Wolthuis

Dagvoorzitter en wrap up

Femke Wolthuis presenteerde tien jaar lang het RTL Ontbijtnieuws en RTLZ. Tegenwoordig is ze presentator van het NOS radiojournaal en bekend van haar bijdrage aan het Met het Oog op Morgen. Vanwege haar journalistieke ervaring heeft ze snel door waar het om draait, wat het doel is of waar de schoen wringt. Ze staat voor een open en constructieve en sfeer waarin de kern van de zaak tot zijn recht komt. Haar, in het theater ontwikkelde, gevoel voor humor blijkt vaak voor de broodnodige relativering te kunnen zorgen.

Samen met pianist en sidekick Eric Bergsma houdt ze de zaal alert en zorgt ze ervoor dat eventuele terughoudendheid plaatsmaakt voor spontaniteit. Daardoor staat iedereen open voor wat er geboden en besproken wordt.

Guido de Valk
Guido de Valk is expert in neuroleiderschap. Zijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen met kennis van het brein. Neuroleiderschap is het vakgebied dat leiderschap en hersenwetenschap met elkaar verbindt. Kennis van het brein is namelijk onontbeerlijk voor managers en professionals om optimaal te functioneren. Het maakt leiderschap zoveel eenvoudiger!

De focus ligt bij neuroleiderschap op hoe mensen in een sociale omgeving beslissingen nemen, problemen oplossen, hun emoties reguleren, samenwerken met anderen, anderen beïnvloeden en hoe zij veranderingen faciliteren. Guido gaat in op hoe je door kennis van je brein en het toepassen van deze kennis zorgt dat je een effectievere manager kan zijn en worden. Hij geeft aan hoe je de menselijke drijfveren kunt gebruiken. De behoefte aan waardering, plezier, controle, duidelijkheid en de behoefte ergens bij te willen horen, vormen de basis. Zodat je betere beslissingen neemt, verbetert in je persoonlijke effectiviteit, makkelijker en effectiever problemen oplost, beter samenwerkt, een kei wordt in mensen beïnvloeden en weet hoe je veranderingen dient te faciliteren.

Guido de Valk is schrijven van het boek Neuroleiderschap - Van macht naar kracht -.

Advies en ledenvoordeel