ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Programma Verandering Vraagt LEF - Conferentie duurzame inzetbaarheid in zorg en welzijn

12:00 - 12:45 Inlooplunch

12:45 - 13:00
Welkomstwoord door Ida Grasdijk, directeur-bestuurder ZorgpleinNoord en dagvoorzitter Femke Wolthuis

13:00 - 13:45 Openingslezing door Guido de Valk
Guido is expert in neuroleiderschap. Zijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen met kennis van het brein. Neuroleiderschap is het vakgebied dat leiderschap en hersenwetenschap met elkaar verbindt. Kennis van het brein is namelijk onontbeerlijk voor managers en professionals om optimaal te functioneren. Het maakt leiderschap zoveel eenvoudiger!

Lees meer over Guido de Valk

13:50 - 14:30 Workshopronde 1


1. Werk en mantelzorg. Zorg dat het werkt! - Stichting Werk&Mantelzorg

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. Dat vraagt om lef. In de workshop doen we de MantelzorgQuiz en aan de hand van een praktijkcasus gaan we in op de betekenis voor het eigen personeelsbeleid van een arbeidsmarkt waarop steeds meer mensen werk met mantelzorg combineren. We sluiten af met enkele aanknopingspunten voor mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.


2. Vitale mensen, gezonde zorg! - Charly Green
Hoe zorg je dat je gezond en met plezier aan het werk blijft in het licht van de ontwikkelingen naar zelf organiserende teams met de vergrote regelruimte en meer verantwoordelijkheid?
In deze workshop willen wij elkaar laten inspireren hoe je vitale inzetbaarheid tot in het DNA van je organisatie kunt gaan verankeren. Geen ‘dingetjes’ meer doen maar het in de cultuur en structuur van je organisatie zichtbaar maken. Voorwaarden voor een succesvolle route zullen worden besproken vanuit een paar mooie voorbeelden. Vooral is er ook ruimte om te leren van elkaar. 10 % meer vitaal, wat gaat dat jullie organisatie brengen?

3. Webapplicatie ’Huis van Werkvermogen’ - Bewegen Werkt

U leert het “ Huis van Werkvermogen” als kapstok in te zetten om zo op teamniveau te achterhalen hoe inzetbaar medewerkers hun team vinden. Ook krijgt u handvatten aangereikt hoe u hierover vervolgens met uw team in gesprek gaat.


4. Energize yourself - Mind & Health

In ons leven worden we gedreven door 10 belangrijke energizers; slapen, voeding, bewegen, humor, passie, ontspanning, sociale contacten, thuis, werkleven en zingeving. Om het maximale uit onszelf te halen is het van belang dat de energizers met elkaar in evenwicht zijn. Het maken van de juiste leefstijlkeuzes leidt tot het hebben van de juiste energie. Tijdens deze workshop nemen we je mee rondom deze 10 energizers. Je ontvangt vooraf de vragenlijst energiemanagement (dit kost +/- 5 minuten). Hiermee maken wij jouw persoonlijke spindiagram, deze geeft je inzicht in jouw persoonlijke energie. Bovendien ontvang je een boekje met tips over deze energizers zodat je hier zelf de regie in kunt nemen. Tijdens de workshop zullen we een paar energizers in het bijzonder nader toelichten. Je bent zeer welkom.

5. Praktijkvoorbeeld - Nij Smellinghe

Nij Smellinghe geeft op verschillende manieren aandacht aan vitaliteit, deskundigheid en werkplezier. Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan het programma ‘Aandacht werkt’. Het proces was gericht op het samen en van onderop ontwikkelen en opleveren van een visie en faciliteiten waarmee medewerkers zelf regie kunnen voeren op hun duurzame inzetbaarheid. We willen graag onze ervaringen met jullie delen.

14:35 - 15:35 Activiteit vitaliteit & inzetbaarheid
De Ka Maté Haka is een beroemde Nieuw-Zeelandse strijddans die oorspronkelijk door de Maori strijders gedanst werd als uiting van de passie, kracht en identiteit. Door gebruik te maken van lichaam, stem, handen, voeten, benen, tong en ogen toonden zijn hun kracht en volheid aan hun tegenstanders. Tijdens deze energieke workshop maakt u kennis met de Haka dans en leert u de basis beginselen van de dans.

15:40 - 16:20 Workshopronde 2

  1. 1. Werk en Mantelzorg. Zorg dat het werkt! - Stichting Werk&Mantelzorg
  2. 2. Vitale mensen, gezonde zorg! - Charly Green
  3. 3. Webapplicatie ’Huis van Werkvermogen’ - Bewegen Werkt
  4. 4. Energize yourself - Mind & Health
  5. 5. Praktijkvoobeeld Nij Smellinghe

16:25 - 17:00 Afsluiting door Femke Wolthuis en pianist Eric Bergsma

17:00 BorrelAdvies en ledenvoordeel