ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Inspiratiesessie - Verzuimpreventie of inzetbaarheidsbeleid?

Bent u ook toe aan een Inzetbaarheidsbeleid? Geeft u de medewerker zijn verantwoordelijkheid terug?
Het beheersen van verzuim brengt veel uitdagingen met zich mee. Moeten we ook blijven spreken van verzuimpreventie en oplossingen? Of kunnen we de focus verschuiven naar activering en inzetbaarheid? En hoe doen we dat dan?

Over Eigendom, Eigenaar en Eigenwijs

Onze gastspreker Herman Evers laat ons zien hoe we werknemers het Eigendom over hun inzetbaarheid terug kunnen geven. Het gaat over de manier waarop werknemers in hun arbeidzame leven slimmer en effectiever als Eigenaar van hun eigen inzetbaarheid omgaan. Hoe wij Eigen-wijsheid van werknemers kunnen vragen die hen in staat stelt een levenlang inzetbaar te zijn voor werk. Op deze manier is het mogelijk om die inzetbaarheid voortaan als een service te zien in plaats van een verplicht voortvloeiend onderdeel uit de ooit getekende arbeidsovereenkomst. De dialoog over inzetbaarheid heeft hierin een belangrijke plaats.

Programma

9.15 - 9.30 uur: Inloop met koffie/thee

9.30 - 9.40 uur: Introductie Programma Duurzame Inzetbaarheid 2019 ZorgpleinNoord wendy Koolhaas, adviseur duurzame inzetbaarheid ZorgpleinNoord

9.40 - 11.45 uur: Inzetbaarheid als service, Herman Evers - directeur van Evident bv

11.45 - 11.55 uur: Inventarisatie specialistisch netwerk verzuim

11.55 - 12.00 uur: Afsluiting

Gastspreker Herman Evers

Herman heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot (kennis)expert als het gaat om het terugleggen van de verantwoordelijkheid voor inzetbaarheid en zelfstandigheid bij de werknemer. Met de nadruk op zelfregie en de positieve mensbenadering. De werknemer is als eerste verantwoordelijk voor zijn inzetbaarheid en het onderhouden daarvan. Herman laat zien dat dit vraagt van werkgevers om op een andere manier te kijken naar arbeidsverzuim, gezondheidsmanagement, preventie en inzetbaarheid.
Herman Evers is directeur van Evident bv, het ontwerpbureau voor sociale zekerheid en bedenker van de Sociaal Accountant® en de Activeringscurve®.

Specialistisch netwerk verzuim

Van een aantal organisaties heeft ZorgpleinNoord de vraag ontvangen of het mogelijk is een specialistisch netwerk op het thema verzuim op te zetten. Aan het einde van de bijeenkomst maken we een eerste inventarisatie naar deelnemers en thema’s.

Voor wie

HRM/P&O, leidinggevenden, beleidsadviseurs, managers.

Wanneer

28 februari 2019 van 9.30-12.00 uur

Waar

ZorgpleinNoord, Rummerinkhof 2 in Haren

Kosten

Deelname aan de inspiratiesessie is gratis voor aangesloten organisaties.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Wendy Koolhaas, projectcoördinator en adviseur duurzame inzetbaarheid, tel: 050 5757470 of e-mail: w.koolhaas@zorgpleinnoord.nl

Aanmelden


Advies en ledenvoordeel