ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Management & Economie in Zorg en Welzijn

Start 1 november

De Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de beste van de wereld. Toch, en dat weet ook u als professional, staan we voor grote uitdagingen. Het betaalbaar houden van Zorg en Welzijn is daar één van. In de praktijk spelen economische afwegingen dan ook een steeds grotere rol. Daarnaast wordt de burger, cliënt of patiënt steeds meer geacht de regie over de eigen gezondheid te nemen. Dergelijke ingrijpende veranderingen zetten Zorg- en Welzijnsinstellingen als de uwe (verder) onder druk.

Kennis én leiderschapsvaardigheden

Hoe kunt u als professional met deze veranderingen en innovaties omgaan in uw organisatie? Hoe zorgt u dat uw medewerkers tevreden zijn en houdt u de kosten in bedwang? Van managers en leidinggevenden wordt verwacht dat zij leiderschapsvaardigheden tonen en actuele kennis hebben van de economische en bedrijfskundige aspecten van de sector. Het 7-daags programma Management & Economie in Zorg en Welzijn, speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden en professionals uit de zorg- en welzijnssector biedt u deze kennis.

Vooraanstaande experts van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en het UMCG, waaronder prof. dr. Kees Ahaus, prof. dr. Erik Heineman, prof. dr. Albert Boonstra en prof. dr. Erik Buskens, delen de nieuwste wetenschappelijke kennis. Leer meer over onder andere preventie, price of life, clinical governance, leiderschap, zorgmarketing en logistiek en pas deze kennis direct toe in uw organisatie.

Wanneer

Start donderdag 1 november 2018.
De cursusdagen die volgen zijn allemaal vrijdagen:
  • 2 november 2018,
  • 22 november 2018,
  • 14 december 2018,
  • 11 januari 2019,
  • 1 februari 2019,
  • en 15 februari 2019.

Voor wie

Managers, leidinggevenden of professionals in de zorg- en welzijnssector die haar/zijn kennis op het gebied van bedrijfskundige en economische processen wil verbeteren en leiderschapsvaardigheden verder wil ontwikkelen. U bent afgestudeerd op ten minste hbo-niveau of u beschikt over hbo-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Een deel van de syllabus zal in het Engels zijn, maar de voertaal is Nederlands.

Door wie

University of Groningen Business School (UGBS) in samenwerking met Zorgpleinnoord en de Aletta Jacobs School of Public Health.

Locatie

Careers Company van het Duisenberggebouw van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde op de Zernike campus
Nettelbosje 2
9747 AD Groningen

Kosten, aanmelden en overige informatie

De kosten voor het 7-daagse programma zijn € 4.950,- (vrijgesteld van btw). De kosten zijn inclusief een speciaal voor het programma samengestelde syllabus en locatie- en cateringkosten. Kosten voor parkeren zijn niet inbegrepen. U kunt deze opleiding ook in termijnen betalen.
Per module bedraagt de extra studiebelasting ongeveer 4-6 uur. Dit heeft voornamelijk betrekking op het lezen van actuele artikelen, het voorbereiden van een case of het uitwerken van een opdracht.

Klik hier voor meer informatie en aanmeldenAdvies en ledenvoordeel