ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Training: Effectief inschrijven op een Aanbesteding (dag 2)

Wie op een aanbesteding wil inschrijven, krijgt allereerst te maken met de VRAAG van de gemeente. Bij zorginkoop geldt de wet van 'Vraag en Aanbod' en verder de juridische procedure, de voetangels en klemmen, daar omheen. Goed inschrijven zou teamwork van collega's moeten zijn, maar is in de praktijk vaak nog het (nacht)werk van een klein groepje doorzetters. Een te kwetsbare situatie terwijl er direct zorg voor cliënten en werkgelegenheid mee verbonden is. Goed inschrijven is te leren.

Doel van de training

Na afloop van de training weet u hoe u een Aanbestedingskader goed 'leest' en waar u vooral mee kunt scoren (waar de kánsen zitten). Ook krijgt u handigheid in de planning en beschikt u over praktische tips.

Deelnemers aan deze training in het voorjaar 2018 zeggen dit over de training:
 • 'Deze trainingen brengen veel kennis en inzicht. Aanbesteden is nieuw terrein voor mij en zie voordelen die het kan brengen voor de organisatie en ook werkers.'
 • 'De training heeft mij opgeleverd dat ik kennis heb over het proces, wat belangrijk is en dat ik er mensen voor nodig heb.'
 • 'Voor mij zijn het waardevolle bijeenkomsten geweest. Van de zijlijn wist ik wat een aanbesteding was en heb ik de spanning/stress eromheen meegemaakt. Door de bijeenkomsten weet ik nu beter wat het traject inhoudt en heb ik er zin in om mee te gaan doen aan een aanbesteding!'

Het eindoordeel was een 9,2 uit met deze toelichting:
 • Een zinvolle investering die betere kansen in de toekomst biedt!
 • In vogelvlucht door de 'do's en dont's' bij aanbestedingen in het sociaal domein.
 • Perfecte training om voor Zorg en Welzijn in een compacte training van drie dagdelen kennis te krijgen van de basics van aanbesteden!
 • Een must voor elk kaderlid.
 • Wat Intercoaches aangeeft wat van belang is bij aanbesteden, wordt door de trainers voorgeleefd. Duidelijk, correct, ingaan op de vraag.

Wanneer

22 januari van 9.00-12.30 uur
26 februari van 9.00-12.30 uur
26 maart van 9.00-12.30 uur

Voor wie

 • Beleid en management
 • Staf, management en directie
 • Bestuurders maar ook collega's van communicatie, P&O en financiën
 • Managers
 • Bij kleine organisaties de directeur/bestuurder, bij grotere organisaties management en/of hoofd bedrijfsbureau. Ook voor een bestuurssecretaris was dit prima (bijv. in rol van procesbegeleider).
 • Managers en mensen die straks wellicht in een inkoopteam zitten

Door wie

Intercoaches is een team aanbestedingsspecialisten dat servicegericht bij alle onderdelen van het Inschrijfproces ondersteunt. Een actief team dat steeds de juiste gelegenheidscoalitie vormt voor zijn trainingen of ondersteuning bij een inschrijving. Alle trainers en aanbestedingsspecialisten van Intercoaches kennen beide kanten van de Zorginkoop uit de PRAKTIJK. Daardoor kunt u rekenen op een praktische en effectieve aanpak. Alle voorbeelden zijn als document ook in word beschikbaar. U geeft dus de opgedane kennis makkelijk door in de organisatie. Juist daarom is het aan te raden met 2 of 3 medewerkers van uw organisatie in te schrijven.

Locatie

Zorgpleinnoord, Rummerinkhof 2, 9751 SL Haren

Kosten, aanmelden en overige informatie

De kosten voor deelname aan deze driedaagse training zijn €575,- p.p. voor leden en 650,- (excl. Btw) p.p. voor niet-leden.

Het lesmateriaal komt digitaal beschikbaar voor de deelnemers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harryette van den Broek 050 5757470 of h.vandenbroek@zorgpleinnoord.nl. Voor inhoudelijke vragen over de training kunt u contact opnemen met Intercoaches, Alice Hilbers (06-51513306).


Advies en ledenvoordeel