ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Workshop Werven via video

Video is niet meer weg te denken uit ons leven. Meer dan 7 miljoen Nederlanders kijken wel eens filmpjes op Youtube waarvan een miljoen dagelijks. En jongeren zoeken eerder iets op op Youtube dan op Google.

Ook als het gaat om werving biedt video veel mogelijkheden. Van het maken van een werken bij-filmpje voor op de recruitmentsite tot een filmverslag van de Week van Zorg en Welzijn. Een video biedt veel beleving voor een doelgroep om een werkgever, beroep of specifieke functie te leren kennen. Een video is goed te delen op sociale media en zorgt dan ook voor verkeer naar de website. Maar hoe weet u nu wanneer een video een goed middel is om uw wervingsboodschap over te brengen? Hoe kunt u een video laten maken of zelf maken? En hoe zorgt u als u het filmpje publiceert ook voldoende kijkers weet te trekken?

In de workshop Werven via video krijgt u als deelnemer een goed beeld van de vele mogelijkheden die er zijn om uw boodschap te vertellen via video. Aan de hand van vele voorbeelden van binnen en buiten de zorg, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden die video u kan bieden als zorgwerkgever. U krijgt veel concrete tips hoe u een externe partij kunt aansturen bij de productie van een video, maar ook hoe u zelf een video kunt maken.

Deelnemers worden verzocht, indien in het bezit, een tablet mee te nemen. Tijdens de workshop worden kleine opdrachten in groepen gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van online tooling via de tablets. Omdat deelnemers samenwerken, is het niet nodig dat iedereen een tablet meeneemt.

Resultaat
Na het volgen van deze workshop weet u:
• Welke mogelijkheden er zijn om een boodschap te vertellen met video;
• Wat er nodig is om een film te (laten) maken;
• Hoe u een video het publiek kan geven wat het verdient;
• Hoe u video een vaste plek kunt geven in uw werving en arbeidsmarktcommunicatie.

Docent Martijn Hemminga
Martijn Hemminga is een expert op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Vanuit zijn bedrijf Nr29 regie in arbeidsmarktcommunicatie adviseert, begeleidt en helpt Martijn werkgevers bij het professionaliseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Martijn is tevens mede-oprichter en docent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Naast arbeidsmarktcommunicatie is een ander favoriet tijdverdrijf van Martijn video. Zo filmt hij met spiegelreflexcamera’s onder meer interviews voor de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Ook werkt hij steeds meer met webinars. De combinatie arbeidsmarktcommunicatie en video maakt Martijn tot een ideale docent voor de workshop Werving via video.

Advies en ledenvoordeel