ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

29 & 30 november: Hackathon ‘Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst’

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten
08-10-2018 Op 29 en 30 november 2018 wordt op initiatief van de Arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’ de hackathon ‘Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst’ georganiseerd. Tijdens deze hackathon gaan 100 professionals bouwen aan toekomstbestendige zorg.

Autonomie

Uit onderzoek blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden die veel autonomie ervaren meer plezier in hun werk hebben en minder snel de zorgsector verlaten. Hoe geef je de autonomie uit handen als werkgever en hoe pak je je kansen als werknemer? Deze vragen staan centraal tijdens de hackathon, een wedstrijd waarin multidisciplinaire teams in twee dagen een oplossing bedenken voor een vraagstuk.

Hart voor de zorg

Een vakjury bepaalt de winnaar, maar ook de deelnemers hebben invloed op welke concepten verder worden uitgewerkt. Deelname is gratis en inclusief een overnachting. Deelnemers hoeven geen ‘techneut’ te zijn, als ze maar hart voor de zorg hebben.

Werk je in de zorg? Aanmelden!

Zorgprofessionals, bestuurders, leidinggevende, stafmedewerkers of student; iedereen die werkzaam is in de zorg, is van harte welkom om deel te nemen aan de hackathon. Zorg dat je er bij bent. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in via het formulier. Hier staat ook meer informatie.

RAAT

Vanuit het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) ondersteunen we dit initiatief. Een mooie kans om zelf regie te nemen over je loopbaan. Één van de voorwaarden om het werkplezier te verhogen, waarbij werkgever én werknemer elk een eigen verantwoordelijkheid hebben. De hackathon sluit goed aan bij het thema ‘behoud’ binnen één van de actielijnen van RAAT.

Hackathon: Jouw kracht in de zorg

Advies en ledenvoordeel