ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Geïnspireerd geraakt op 10.10?

Het thema Gezonde leefomgeving lééft in Noord Nederland. Maar liefst vijfhonderd mensen bezochten Het congres Samen naar een Gezonde Leefomgeving: wonen, werken & leren en openbare ruimte' op 10.10.18 in het WTC te Leeuwarden. Ze lieten zich inspireren op het centrale plein en tijdens workshops met thema’s over Openbare ruimte, Werken en leren en Wonen.

De vijf organiserende partijen (Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord) hebben een after-movie gemaakt.


Was u er bij? Dan heeft u ongetwijfeld het gezellige ZorgpleinNoord-terras bezocht. Het thema op deze plek was RAAD(T) en appeltaart. RAAT staat voor Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten. Onze projectleiders gingen met u in gesprek over welke acties er al zijn genomen en welke u wenselijk vindt. Meer over RAAT kunt u hier lezen.


“Een glimlach is een van de mooiste dingen die je kunt bereiken” – Oeds, workshopbezoeker


ZorgpleinNoord organiseerde voor dit congres een drietal workshops die allen werden geleid door Oscar Kocken, o.a. bekend als presentator, columnist, programmamaker en interviewer. In een ontspannen setting liet Oscar de toekomst van zorg en welzijn dicht bij de deelnemers komen. De beleving werd soms op grappige wijze, vaak op ontroerende wijze versterkt door de muzikale ondersteuning van een aantal muzikanten van Embrace.

Zo was daar Nadia Amah Apedo die sinds 15 jaar in Nederland woont en vroeger dacht in een kledingwinkel te gaan werken. Maar ze werd verpleegkundige en werkt nu met hart en ziel in de thuiszorg. Met haar ‘Afrikaans temperament – relaxed-’ weet ze snel het vertrouwen van de cliënten te winnen. En naast dat ze graag tot haar 80e in de zorg wil blijven werken (‘want ik wil 100 worden’), wil ze ook ambassadeur van de zorg zijn. Haar ogen stralen als ze zegt dat ze iedereen wil laten zien hoe mooi het werk is.Congres gezonde leefomgeving 10 oktober 2018

Advies en ledenvoordeel