ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Instroomtraject zij-instromers doktersassistent en triagist

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten
01-05-2018 De drie noordelijke organisaties van huisartsenspoedposten, de Centrale Huisartsendienst Drenthe, Doktersdienst Groningen en Dokterswacht Friesland, starten in samenwerking met ZorgpleinNoord een gezamenlijk traject voor zij-instromers die een opleidingstraject met baangarantie krijgen aangeboden tot doktersassistent/triagist. Het gaat om kandidaten die in bezit zijn van het diploma doktersassistent of aanverwant en op dit moment niet in de zorgsector werkzaam en dit wel graag weer willen.

Twee noordelijke ROC’s (Noorderpoort/Alfa-college) starten hiertoe vanaf september 2018 met een opleiding van drie maanden voor oud-studenten van de opleiding doktersassistent of aanverwant die op dit moment niet in de huisartsenzorg werkzaam zijn. Ook ROC De Friese Poort wordt hierbij betrokken.

De bedoeling is om op termijn op drie plekken in het noorden deze opleiding aan te bieden met verschillende startdata (bv september, november en februari). Tijdens de opleiding lopen de deelnemers stage in een dagpraktijk in de huisartsenzorg. Na de opleiding gaan de deelnemers of aan de slag in de dagpraktijk (als hier hun voorkeur naar uitgaat) of gaan in één van de huisartsenspoedposten aan de slag in de opleiding tot triagist.

Wilt u meer informatie over dit traject? Neem dan contact op met ZorgpleinNoord via aanpaktekorten@zorgpleinnoord.nl of bel met 050-5757470.

Advies en ledenvoordeel