ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Week van Zorg en Welzijn Noord-Nederland 2018 gaat van start!

PERSBERICHT: Noord-Nederland doet de deuren open voor het publiek. Jij bent ook uitgenodigd!

De grootste sector van Nederland voert voor het zesde achtereenvolgende jaar campagne onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. Het doel is het publiek (jong en oud) de veelzijdigheid van het werken in zorg en welzijn te laten ervaren, de nieuwe ontwikkelingen te laten zien en de werkenden in deze sector in de schijnwerpers te zetten. Programmaonderdelen: open huizen, meeloopmomenten, speeddaten voor banen en de Nacht van Zorg en Welzijn en nog veel meer activiteiten waaronder het ‘Aan JOU hebben we wat! festival In Het Kielzog in Hoogezand voor vmbo, havo en vwo.

Het publiek is van harte welkom om een kijkje te nemen bij de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen in het Noorden! Laat je verrassen door de uiteenlopende mogelijkheden en nieuwste technologieën. In totaal vinden er bij 234 locaties activiteiten plaats. Deze kun je vinden op www.wzwnoord.nl

Geïnteresseerd?
Ben je op zoek naar een studierichting, sta je voor een profielkeuze, heb je ooit in deze sector gewerkt of wil je een andere wending aan je carrière gegeven? Of misschien wil je een kijkje nemen omdat iemand in jouw omgeving met zorg en welzijn te maken heeft? Of heb je zelf zorg nodig? Legio redenen en mogelijkheden om naar een of meerdere deelnemende locatie(s) te komen.

WAT KUN JE ALLEMAAL DOEN?
Open Huizen
In Groningen, Friesland en Drenthe openen in de week zo’n 135 locaties van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen hun deuren voor het publiek. Iedereen is welkom. Alle open huizen staan op de website www.wzwnoord.nl

Meelopen

Lijkt het je leuk om een dag mee te lopen in de thuiszorg? Wil je weten hoe het werk in de ouderenzorg eruitziet? Wil je een rondleiding bijwonen bij een jeugdhulporganisatie? Ben je verpleegkundige of bijna afgestudeerde mbo- en hbo-verpleegkundige? dan kun je je opgeven voor een informatie-bijeenkomst over het prachtige vak dialyseverpleegkundige.
De manier waarop je hieraan deel kunt nemen staat op de website www.wzwnoord.nl

Speeddates
In de week kan er bij 46 zorg- en welzijnslocaties gespeeddate worden door mensen die (ander) werk zoeken. Speeddaten voor reguliere banen, BBL-plekken en ook vakantiebanen en vrijwilligersbanen. Een dynamische manier om jezelf te presenteren en te ontdekken wat organisaties te bieden hebben. Vooraf inschrijving is veelal noodzakelijk.

Nacht van Zorg en Welzijn

Ook staat er de Nacht van Zorg en Welzijn op het programma. Je kunt aan diverse bijeenkomsten meedoen. Bijvoorbeeld een bijeenkomst waarbij zorgprofessionals over de nachtdienst vertellen. En hoe het uitluisteren in de praktijk werkt. Volg via social media de nacht van een praktijkverpleegkundige bij Zonnehuisgroep Noord. Op www.wzwnoord.nl kun je alle informatie hierover vinden.

De aftrap

De aftrap van deze nationale week vindt op 12 maart in Noord-Nederland plaats door de ambassadeur van de Week van Zorg en Welzijn Maarten van der Weijden (Olympisch zwemkampioen in open water). Maarten bezoekt met een helikopter gehandicaptenorganisatie Vanboeijen in Assen. Hij gaat daar zwemmen in het bijzijn van cliënten

Regionale aandacht voor de week
Op de regionale radio en tv is er volop aandacht voor de week. Commercials op radio en tv en filmspecials over het werken in zorg en welzijn. Hiermee willen we een realistisch beeld geven van deze gevarieerde sector met haar mogelijkheden en kansen. Deze zijn ook te vinden op www.wzwnoord.nl

Wil je meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn? Neem contact op met de afdeling Communicatie, via 050-57 57 470.
terug naar het overzicht

Advies en ledenvoordeel