ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Wie zijn wij

ZorgpleinNoord: grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Met meer dan 270 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 65.000 fte, vertegenwoordigt ZorgpleinNoord ruim 85% van de zorg- en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). ZorgpleinNoord is hiermee het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 14 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus.
Vanuit een landelijk speelveld spelen wij in op de regionale ontwikkelingen en behoeften. Puttend uit onze landelijke kennis staan we voor een sterk regionaal uitvoeringsprogramma.
RegioPlus logo
ZorgpleinNoord werkt voor en met de aangesloten organisaties aan zorg en welzijn in onze regio. We ondersteunen en adviseren zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland op het terrein van arbeidsmarktvraagstukken, mobiliteit en imago. Als regionale arbeidsmarktorganisatie volgen we en anticiperen we op het sterk lokale karakter van de arbeidsmarktontwikkelingen.

ZorgpleinNoord is er niet alleen voor werkgevers, maar ook voor werknemers en werkzoekenden. Onze vacaturesite biedt maandelijks meer dan 600 vacatures aan en wordt dagelijks bekeken door zo’n 10.000 bezoekers. Daarnaast hebben we een uitgebreid dienstenpakket met loopbaantrajecten en diverse workshops en trainingen. Daarmee is ZorgpleinNoord het wervingskanaal voor zorg en welzijn in Noord-Nederland.

ZorgpleinNoord in het kort

  • ZorgpleinNoord is een onafhankelijke stichting. De aangesloten organisaties vormen onze financiële basis.
  • ZorgpleinNoord is de spin in het web van de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn in Noord-Nederland.
  • De medewerkers van ZorgpleinNoord zijn enthousiast en deskundig, 'denkers' én 'doeners'.
  • We signaleren en articuleren de behoeften van onze aangesloten organisaties en zetten dat om in een passend en op maat gesneden aanbod.
  • We signaleren nieuwe ontwikkelingen, vertalen deze naar de zorg- en welzijnssector in onze regio, en geven deze kennis door met verschillende communicatiemiddelen.

Organogram (2014)

Advies en ledenvoordeel