ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Ervaring met speeddaten

Dorry Frankruijter en Ineke Veenhoven van het Martini Ziekenhuis


“Het is echt opvallend dat je in 10 minuten een compleet beeld krijgt van een kandidaat”

In het Martini Ziekenhuis spreek ik met Dorry Frankruijter en Ineke Veenhoven van BTP (Bureau Tijdelijk Personeel). Alle twee zijn ze enthousiast over het speeddaten waar Martini Ziekenhuis op 11 oktober aan mee heeft gedaan. “We hebben meteen de procedure aangepast die we normaal gesproken hanteren bij sollicitatiegesprekken”

De vacature van (specialistisch) verpleegkundige staat structureel op de website van het Martini Ziekenhuis. Het is lastig om aan goed personeel te komen. Daarom besluiten ze om eens wat anders te doen dan anders en mee te doen aan de speeddate -dag. En met succes!

De ‘speeddaters’, er zijn er in totaal 10 uitgenodigd, komen echt SPEEDdaten. Dit houdt in: 2x 10 minuten een gesprek. De eerste tien minuten met een medewerker van BTP en de tweede tien minuten met een unithoofd van de verpleegafdeling. “Het is echt opvallend dat je in 10 minuten een compleet beeld krijgt van een kandidaat. Normaal gesproken gaan we 3 kwartier met een kandidaat in gesprek. Maar na het speeddate -succes hebben we besloten om dit aan te passen. In het vervolg duren de gesprekken nog maar 30 minuten”.

En niet alleen voor het Martini Ziekenhuis werkt het speeddaten. Jasper, net klaar met zijn opleiding verpleegkunde, is op de speeddate -dag geweest. “Speeddaten is best leuk. Je komt veel sneller to the point en er is ook nog genoeg ruimte voor vragen. Langer heb je gewoon niet nodig”.

Vier mensen zijn direct aangenomen bij het Martini Ziekenhuis en drie mensen hebben een werkervaringsplek aangeboden gekregen. De 4 mensen die direct zijn aangenomen, waaronder Jasper, gaan meteen aan de slag. Ze gaan op bootcamp! Iedere nieuwe verpleegkundige bij Martini Ziekenhuis doorloopt een bootcamp van twee dagen. In twee dagen word je ingewerkt in bijvoorbeeld het digitale systeem van Martini Ziekenhuis. Maar ook worden al je pasjes in orde gemaakt om bijvoorbeeld te kunnen lunchen.

Ook in de Week van Zorg en Welzijn 2017 wordt er gespeeddate

Op 14 maart 2017 tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseert het Martini Ziekenhuis weer een speeddatedag. Dan kun jij net als Jasper op SPEEDDdate. Zet deze dag vast in je agenda!

Het speeddate team van Martini Ziekenhuis. Van Links naar rechts:

Ineke Veenhoven (medewerker BTP), Miranda Nienhuis (unithoofd 4c),

Harrie Oost (unithoofd 4b), Dorry Frankruijter (coördinator BTP)


Lees hier de ervaring van Stefan van Wijk, Flexconsulent bij De Zijlen “Maar liefst 8 van de 12 speeddaters zijn aangenomen!”

Advies en ledenvoordeel