ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Voorlichting over werken in zorg en welzijn in het onderwijs

U bent op zoek naar voorlichting over werken in zorg en welzijn voor uw leerlingen. Wij bieden voor vmbo klas 1 en 2 en voor havo/vwo klas 3 het lespakket "Aan jou hebben we wat". Voor groep 7 en 8 van de basisschool is er een lespakket in ontwikkeling dat naar verwachting vanaf januari 2019 aan te vragen is. Tijdens De Week van Zorg en Welzijn kunnen leerlingen bij een zorg- of welzijnsorganisatie komen kijken.
Aan Jou Hebben We Wat

Lespakket

Het lespakket voor het voortgezet onderwijs kunt u hier aanvragen en vervolgens zelf inzetten. Het is opgebouwd uit verschillende onderdelen:
  • Interactieve openingsfilm: plenair te bekijken op aanjouhebbenwewat.nl;
  • Acht digitale modules: plenair of in groepjes te behandelen op aanjouhebbenwewat.nl;
  • Werkbladen: in groepjes en individueel te maken op print;
  • Docentenhandleiding: voor de docent en/of decaan, digitaal of op print.

Daarnaast treft u in de bewaarbox een stappenplan, poster en flyers aan.

Gastlessen

Vanaf het schooljaar 2018-2019 bieden wij geen gastlessen gegeven door gastdocenten meer aan. Een groeiend aantal zorg- en welzijnsorganisaties biedt zelf gastlessen aan over het werken in hun organisatie. Informeert u eens bij een organisatie bij u in de buurt welke mogelijkheden er zijn.

Naar een organisatie toe

Met het lespakket en eventuele gastlessen van zorgorganisaties haalt u de zorg naar uw klaslokaal. De Week van Zorg en Welzijn (11 t/m 16 maart 2019) biedt met tal van open huizen en activiteiten uw leerlingen de kans om eens in een organisatie te gaan kijken: Hoe werkt zorg en welzijn? Wilt u met een groep een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een open huis? Deelnemende organisaties ontvangen u en de leerlingen graag, maar zijn vaak niet voorbereid op een grote groep bezoekers. Zij zijn graag vooraf op de hoogte van uw komst. Stemt u uw komst dus van te voren met de te bezoeken organisatie af, zodat er ook werkelijk tijd en ruimte is om de leerlingen meer te vertellen over hun organisatie. Vanaf medio januari melden organisaties zich bij ons aan om deel te nemen aan de Week van Zorg en Welzijn. Hun deelname wordt dan op onze website vermeld.

Advies en ledenvoordeel