ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

De aftrap van de Week van Zorg en Welzijn bij ’t Derkshoes

De Week van Zorg en Welzijn is begonnen. Maandagochtend 14 maart waren bewoners en personeel van woonzorgcentrum ’t Derkshoes in Westerbork in de feestelijk versierde recreatieruimte aanwezig bij het startschot van deze week.

Na een hartelijk welkom van Trijnie Fieten, teamleider welzijn en dagbesteding, was het aan wethouder Emko Dolfing om de Week van Zorg en Welzijn letterlijk af te trappen. Met een trap tegen een voetbal die vervolgens een andere bal van een pilon af stootte was De Week letterlijk afgetrapt.

Op maandagochtend doen veel bewoners normaal gesproken mee met een beweeguurtje. Speciaal voor deze gelegenheid werd deze activiteit geleid door Erik Hulzebosch. Op de voor hem zo karakteristieke manier had de oud-topschaaters de mensen al snel in beweging.

Na een kop koffie met oranjekoek, om in elfstedensferen te blijven, vertelde Erik Hulzebosch over de twee elfstedentochten de hij heeft verreden, over zijn ervaringen met de pers en sponsoren en over zijn huidige werkzaamheden. De bewoners hebben genoten van deze speciale ochtend. En in het licht van “een onsje welzijn scheelt een pondje zorg” kunnen we concluderen dat dit een zeer geslaagde ochtend was.

Op zaterdag 19 maart hield ’t Derkshoes open huis voor het grote publiek. Het was beslist een kijkje waard!
Advies en ledenvoordeel