ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

De DoeDag bij ZorgpleinNoord; inspirerend en stimulerend

De DoeDag werd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn georganiseerd bij ZorgpleinNoord in Haren. Deelnemers gingen aan de slag met hun loopbaan (ik wil/moet iets anders) en met hun presentatie op de arbeidsmarkt.


Workshop Kokend Coachen

De deelnemers hadden op verzoek iets uit hun eigen keuken meegenomen en aan de hand daarvan stelden ze zich zelf voor. De deelneemster die een garde had meegebracht hoopte dat ze door het mixen van de juiste ingrediënten een beeld van haar droomfunctie zou creëren. Op basis van kleuren die toegekend werden aan karaktereigenschappen maakten de deelnemers hun keuze voor ingrediënten waarmee ze aan de slag gingen. Al doende en pratend werden de mooiste en vooral persoonlijkste producten gemaakt. Met een mini pitch waarin de vertaalslag naar de gewenste functie werd gemaakt, werd de workshop afgesloten.
`Ik ga niet alleen met mijn zelfgemaakte pizza naar huis, maar vooral met meer zelfkennis. Bedankt!`


Workshop Video CV

Met een video CV laat je een stukje van jezelf als persoon zien en net als met een gewoon CV bedenk je van te voren goed wat je boodschap is. In een klein groepje oefenden de deelnemers hun presentatie en gaven ze elkaar feedback. Daarmee, en met de opmerkingen van de mobiliteitsadviseur en cameraman, overdachten ze nog eens wat nou echt de kern van hun boodschap was. Toen ze wisten wat ze wilden vertellen gingen ze één voor één voor de camera.
`Voor de camera mijn verhaal doen was best eng. Maar ik denk dat het goed gelukt is. Ik ben benieuwd naar de gemonteerde beelden.`
De deelnemers krijgen hun gemonteerde video CV toegestuurd en kunnen deze dan inzetten bij sollicitaties en op social media.Workshop Stemgebruik

De mensen die zich hadden aangemeld voor de workshop Stemgebruik waren allen zeer nieuwsgierig naar wat deze workshop hen te bieden had. Ze hoopten te leren hun stem meer ontspannen te kunnen gebruiken, beter –dieper- adem te halen of minder snel schor te worden. Workshopleider Evert Vos deed een aantal oefeningen met de mensen die gericht zijn op het gevoel en het lichaam, omdat de stem onlosmakelijk met het lichaam verbonden is. Het werd een intensieve workshop waarin de deelnemers in relatief korte tijd beseften hoe belangrijk het goed gebruiken van je stem kan zijn.
“Ik realiseer me dat wanneer ik mijn stem op een goede manier laat horen, ik daarmee veel impact op anderen kan hebben”En verder nog…

Tussen de workshops door was er tijd om een kijkje te nemen in het CV-museum, om een professionele profielfoto te laten maken en om je CV te laten checken door de CV-dokter. Van deze mogelijkheden werd dankbaar gebruik gemaakt.

Advies en ledenvoordeel