ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zo werkt CityProms EmbraceIn de Week van Zorg en Welzijn bezocht City Proms Embrace de locaties Wolfsbos van NNCZ Jannes vd Sleedenhuis Hoogeveen, De Wijde Blik Assen van Interzorg Noord-Nederland, Zorgcentrum Vredewold Leek en Heymanscentrum Groningen van Dignis. De aanwezigen ervoeren wat CityProms Embrace kan betekenen voor dementerenden en hun therapeuten, begeleiders en mantelzorgers.

Samen van muziek genieten is het mooiste wat er is, het raakt gevoel, helpt ontspannen en geeft troost. Muziek geeft nieuwe kracht en energie. Maar het kan ook herinneringen levend maken, verbindt en er kan meegewerkt worden aan het verbeteren van communicatie, concentratie, sociale vaardigheden, sociale intelligentie, stemming en welzijn.

Muzikale start wethouder Erik Giethoorn (Gerrit Boer Fotografie)


Workshops

CityProms Embrace voert, op basis van het onderzoek “While the Music Last” van het lectoraat Lifelong Learning in Music van het Prins Claus Conservatorium, innovatieve muzikale workshops uit voor mensen met verschillende stadia van dementie. De Workshops zijn gebaseerd op de praktijk van music for Life in het Verenigd Koninkrijk gerund door Wigmore Hall Learning.


Improvisatie ‘in het moment’

Eén van de doelstelling van de workshops is het zichtbaar maken van de persoon achter de dementie via muzikale communicatie. Muzikale improvisatie ‘in het moment’ brengt contact op gang waar dit met taal niet meer vanzelfsprekend is. Een workshop met deze ‘toegepaste improvisatie’ zal niet alleen het welzijn van de mensen met dementie vergroten maar ook hun gemoedstoestand, eet- en slaapgedrag verbeteren. Staf- en mantelzorgers zijn betrokken bij de Muziek en Dementie workshops en participeren dan ook in de sessies. In aanvulling hierop ontwerpt CityProms een speciale staf/mantelzorgerstraining met experts uit de zorgsector.

Hierbij de link

Advies en ledenvoordeel