ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

De Week van Zorg en Welzijn 2017

De Week van Zorg en Welzijn groeit ieder jaar. Doet u in 2017 (ook weer) mee?

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 maart vindt in 2017 de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Bij uitstek de mogelijkheid voor zorg, welzijn, gemeenten en onderwijs om aan het publiek te laten zien waar de sector Zorg en Welzijn voor staat. Vorig jaar openden alleen al in Noord-Nederland 160 locaties hun deuren voor het grote publiek

Werken in het sociaal domein is kunde en dat gaan we laten zien! Door een realistisch beeld van de sector te geven willen we bijdragen aan het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in onze regio. Die regio bestaat door de fusie van Venturaplus en ZorgpleinNoord vanaf 1 januari uit Friesland, Groningen en Drenthe.

Programma

De voorbereidingen voor 2017 zijn in volle gang. Op deze pagina kunt u de ontwikkelingen volgen. Naast de landelijke aftrap op de maandag, de speeddatedag op dinsdag, de open huizen en diverse netwerkbijeenkomsten is er een nieuw programmaonderdeel, namelijk de Nacht van Zorg en Welzijn.

Nacht van Zorg en Welzijn

Dat zorg en welzijn door gaat ook in de nacht staat buiten kijf! Maar wat gebeurt er dan?
Op welke wijze we dit nieuw programma-onderdeel vorm gaan geven en of dat het alleen een social mediacampagne wordt is nog in ontwikkeling. Hierbij hebben we uw interesse, ideeën en faciliteiten nodig! Misschien mogen leerlingen bij uw organisatie in de nacht aanwezig zijn en ervaren ze o.a. hoe in de nacht de voeding, het keren en de geluiden zijn. Wat is er mogelijk? Misschien gaan we een radiozender vragen die een nachtuitzending heeft om uit te zenden vanaf een locatie…..…. Wilt u meedenken en meedoen, neem dan contact op met de afdeling communicatie & imago.

Speeddaten

In de Week van Zorg en Welzijn gaan we op dinsdag 14 maart speeddaten. Een dynamische manier om nieuwe collega’s aan te trekken en de deelnemende organisaties onder de aandacht te brengen. Tip: Denkt u hierbij ook aan de BBL-plekken en de aankomende vakantiebanen!
Er hebben in deze periode van het jaar nog nooit zoveel vacatures op onze vacaturesite gestaan als nu. Deze trend lijkt door te zetten! In de Week van Zorg en Welzijn op dinsdag 14 maart organiseren wij daarom weer een speeddatedag. Zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten (sociaal domein) en onderwijsinstellingen kunnen hieraan meedoen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Open huizen en activiteiten

In de Week van Zorg en Welzijn opent een groeiend aantal zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijs in het hele land de deuren voor het grote publiek. Vorige keer waren dat landelijk 1350 locaties. Meer en meer sluiten ook gemeenten bij de week aan. Een terugblik

Houdt u ook een open huis of organiseert u een andere activiteit? Laat het ons weten.

U kunt rekenen op publiciteit verzorgd door ZorgpleinNoord via onze website, de landelijke website en social media. In de Zorgkrant special nemen we deze keer een grafische weergave van de open huizen en activiteiten op, in de vorm van een kaart van Noord-Nederland. Wanneer uw open huis of activiteit vóór 4 februari 2017 bij ons bekend is, dan wordt deze daarop gratis vermeld. Laat ons weten hoe u meedoet via onderstaande aanmeldknop.


Wilt u wel meedoen met de Week van Zorg en Welzijn en wilt u eens iets anders dan een open huis? Doe dan hier inspiratie op. (klik hier voor de printversie).

Maak in uw eigen promotie kenbaar dat u mee doet met de Week van Zorg en Welzijn door gebruik te maken van deze huisstijl. Hiervoor zijn diverse downloads, zoals logo’s en achtergronden, beschikbaar.

De Zorgkrant special is VOL

Voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn geven wij deze krant uit. Voor de derde keer gaat de Zorgkrant special landelijk! Een huis-aan-huis-krant met uniforme uitstraling en toch een duidelijk regionaal karakter. Bekijk hier voor de specificaties en de aanleveringsvoorwaarden.

In het kort

15-12-2016 Deadline aanleveren copy voor de Zorgkrant special
04-02-2017
Deadline vermelding Open Huizen in de Zorgkrant special

05 t/m 11-03-2017 Distributie Zorgkrant special
13 t/m 18-03-2017 De Week van Zorg en Welzijn

Advies en ledenvoordeel